Baileys-tulband

Baileys tulband

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 50 gram cacaopoeder
  • 200 ml baileys
  • ½ tl olie

Instructies

  • Rasp 50 gr chocolade fijn.
  • Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme.
  • Klop er 1 voor 1 de eieren door.
  • Voeg de geraspte chocolade toe.
  • Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom.
  • Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag.
  • Wissel dit af met een scheutje baileys.
  • Klop door tot je een mooi beslag hebt.
  • Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is.
  • Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie.
  • Roer goed door en laat het een beetje afkoelen.
  • Verdeel het mooi over de tulband.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak