Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram pure chocolade
- 250 gram boter
- 300 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 300 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 50 gram cacaopoeder
- 200 ml baileys
- ½ tl olie
Instructies
- Rasp 50 gr chocolade fijn.
- Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme.
- Klop er 1 voor 1 de eieren door.
- Voeg de geraspte chocolade toe.
- Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom.
- Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag.
- Wissel dit af met een scheutje baileys.
- Klop door tot je een mooi beslag hebt.
- Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten.
- Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is.
- Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
- Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie.
- Roer goed door en laat het een beetje afkoelen.
- Verdeel het mooi over de tulband.