Bakbacon met tomaat

AllerHande april 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 sneetjes witbrood oud
  • 2 takjes oregano uit zakje verse Italiaanse-kruidenmix à 30 g
  • zout
  • peper
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepel(s) kruidenolie peterselie-knoflook / flesje
  • 4 plakjes bakbacon ca. 60 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Citroen schoon boenen en boven kom 2 theelepels schil eraf raspen.
  • Korstjes van brood snijden en brood heel fijn verkruimelen.
  • Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • In kommetje rasp, broodkruim, oregano en zout en peper naar smaak mengen.
  • Tomaten wassen, halveren en op bakplaat zetten.
  • Kruimmengsel erover verdelen.
  • Kruidenolie erover druppelen.
  • Plakken bacon ernaast leggen.
  • Bakplaat in oven schuiven en tomaat in ca. 15 minuten gaar laten worden en bacon knapperig bruin.
  • Op vier borden plakje bacon leggen.
  • Op elke plak bacon 2 halve tomaten zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lunch / Varkensvlees