Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak fillodeeg
- 1 kg amandelen
- 4 stuks Arabische gom
- 4 eetlepel(s) mazhar
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel amandelaroma
- honing
- boter
Instructies
- Maal de amandelen grof, laat er een paar voor de garnering.
- Doe de kaneel, Arabische gom, amandelaroma, poedersuiker en mazhar erbij meng alles goed door elkaar.
- Smeer een bakplaat in met boter, leg een vel filodeeg op de bakplaat en smeer hem in met boter, herhaal dit totdat je op de helft bent van de filodeeg.
- Smeer de vulling erover, goed aandrukken en dek af met de rest van de filodeeg en boter.
- Snij de baklava in ruiten en stop in elke ruit een amandel, bak op 170 graden na 20 min haal je de baklava eruit en snijd hem nog een keer laat hem daar na verder bruinbakken.
- Maak de honing warm en giet over de nog warme baklava.