Balkansalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 grote rode ui
  • 150 gram schapenkaas
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje witte peper
  • 1 snufje suiker
  • 1 mespuntje oregano

Instructies

  • Snijd de paprika's rondom de steel in en trek deze er met de zaadlijsten en de pitjes uit.
  • Was de paprika's, laat ze goed uitlekken en snijd ze in dunne ringen.
  • Pel de ui en snijd hem eveneens in dunne ringen. Verbrokkel de kaas en vermeng deze luchtig met de paprika- en uiringen.
  • Maak een dressing van de azijn met de olie, het zout, de peper en de suiker en voeg tot slot de oregano toe.
  • Sprenkel de slasaus over de salade en laat de salade afgedekt bij kamertemperatuur een paar minuten intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Verse paprika's zijn makkelijker te verteren als u de ringen 3 minuten in kokend water blancheert. Dompel ze direct daarna in water met ijsblokjes en laat ze goed uitlekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade
Land van herkomst Balkan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch