Balkenbrij

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ varkenskop
  • 250 gr vers spek
  • peper
  • zout
  • kruidnagel
  • tijm
  • laurier
  • 1 ui
  • 400 gr boekweitmeel

Instructies

  • Was de varkenskop in koud water af en leg hem in een hoge kookpan.
  • Voeg er het spek en de kruiden bij en giet er water over tot alles onder staat.
  • Kook het vlees tot het gaar is, haal het uit de bouillon en verwijder de beenderen uit de kop.
  • Draai de kop en het spek door de vleesmolen.
  • Zeef het kookvocht, breng het opnieuw aan de kook en leg het gemalen vlees terug in het kookvocht.
  • Maak de ui schoon, snipper hem fijn en doe de snippers in de pan.
  • Voeg al roerend het boekweitmeel toe en blijf roeren tot een stijf mengsel is ontstaan.
  • Breng de balkenbrij in een aardewerken kom over en laat hem koud worden.
  • Snijd de brij in plakken, wentel die in bloem en bak ze in boter of reuzel bruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België