Balti van mini lamskebab met uitjes

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram lamsgehakt of rundergehakt
  • ½ ui fijngesneden
  • ½ theelepel garam masala kerriepoeder
  • ½ teentje knoflook geperst
  • 1 groene peper fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) koriander fijngesneden verse
  • ½ theelepel zout
  • ½ eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) maïsolie
  • 8 kleine uitjes
  • 8 kerstomaatjes

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Meng het gehakt, de fijngesneden ui, de garam masala, de knoflook, de groene peper, de verse koriander, het zout en de bloem in een kom.
  • Vorm van het gehaktmengsel kleine ovale worstjes en steek 2 worstjes aan elke spies.
  • Bestrijk de kebabs met 1/2 eetlepel olie en rooster ze 12-15 minuten onder de grill.
  • Draai de spiesen enkele keren om.
  • Verhit 1½ eetlepel olie en bak de uitjes hierin ± 5 minuten.
  • Bak de tomaten 3 minuten mee.
  • Neem de kebabs van de spiesen en voeg ze aan het tomatenmengsel toe.
  • Warm ze nog 3 minuten mee.
  • Bestrooi ze voor het serveren met verse koriander.
  • Lekker met gekruide aardappelen

Notities / Tips / Wijnadvies

Bak in 3 eetlepels olie 1/2 eetlepel komijnzaadjes, 1 theelepel fijngewreven gedroogde chilipepers, 1/2 theelepel geraspte gemberwortel en 2 teentjes geperste knoflook 2 minuten. Bak 2 in ringen gesneden uien 5 minuten mee. Voeg 6 in dunne plakjes gesneden aardappelen, 1 eetlepel fijngesneden verse koriander en zout toe en bak, onder regelmatig roeren, afgedekt 10-15 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst India