Bami Kuah

Bami Kuah

Snelle Bamisoep
Porties: 4
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 pot kippenbouillon
  • ¼ groene kool of ½ spitskool ragfijn gesneden, gewassen en uitgelekt
  • 8 nestjes mie grote eters meer vissaus naar smaak
  • citroensap naar smaak
  • 4 hard gekookte eieren gehalveerd
  • 4 eetlepel(s) gefruite uitjes
  • eventueel 1 eetlepel ketjap manis naar smaak
  • liefhebbers ook nog sambal

Instructies

  • Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking en voeg 1 eetlepel olie toe om plakken te voorkomen.
  • Verwarm de pot bouillon en voeg net zoveel water toe als op de pot staat aangegeven.
  • Voeg vissaus en citroensap toe.
  • Fruit de knoflook in de olie.
  • Als de bouillon heet is doe je de kool er 1 à 2 minuten in.
  • Knoflook erbij en schep alles op een bord met gehalveerde eieren en ieder een schep gefruite uitjes.
  • Voor de liefhebber kan je er sambal oelek bij serveren en een scheut ketjap manis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
ook lekker met b.v. taugeh, peultjes…
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Soep
Land van herkomst Indonesië