Bami kuwa

Bami soep andere stijl
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bami grove of fijne
  • 2 speklappen magere / of hamlappen
  • 100 gram garnalen
  • ½ blikje bamboespruiten
  • 50 gram taugé schoongemaakt
  • 100 gram worteltjes in reepjes
  • ¼ witte kool fijngesneden
  • 2 blaadje(s) djeroek poeroet
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Fruit in wat olie de trassi, ui en knoflook tot de uien beginnen te bruinen.
  • Intussen het vlees in kleine reepjes snijden en dit mee fruiten.
  • Uiteraard heeft men van het vlees eerst ca. 2 liter bouillon getrokken en het vlees laten uitlekken voor het mee fruiten.
  • De schoongemaakte groenten laten uitlekken en bij de rest toevoegen.
  • De overgebleven bouillon wordt er langzaam bijgegoten en op een klein vuur bijna gaar laten koken.
  • De bami kan ruim van te voren gaar gekookt worden. In een vergiet laten uitlekken.
  • De bami in een diep bord opdienen en de bouillon met groenten erover heen scheppen.
  • Als extra garneringreepjes omelet en heel fijngesneden selderie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Soep
Land van herkomst Indonesië