Krabomelet met Mihoen

Deze krabomelet met mihoen is een heerlijk en eenvoudig gerecht met een Oosters tintje. Het combineert de smaak van krab met roerbakgroenten en ei, geserveerd met gekookte mihoen. De mix voor bami speciaal voegt een extra smaakdimensie toe aan het gerecht. Perfect voor een snelle en smakelijke maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g mihoen
  • 1 dunne prei
  • 2 blikken krab à 170 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eieren
  • 1 zak Thaise roerbakmix 400 g
  • 1 pakje mix voor bami speciaal 42 g

Instructies

  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Laat de krab uitlekken.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Kluts de eieren in een kom.
  • Verhit wat olie in een wok of grote koekenpan.
  • Bak de prei, knoflook en Thaise roerbakmix kort aan.
  • Voeg de krab toe en roerbak nog even mee.
  • Voeg de geklutste eieren toe en roer constant tot de eieren gestold zijn.
  • Voeg de gekookte mihoen toe aan de wok en roerbak alles nog even goed door.
  • Voeg de mix voor bami speciaal toe en roer goed door tot alles goed gemengd is en verwarmd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Oosters