Bami wok met beef teriyaki

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g Go-Tan mie
  • 2 theelepels Go-Tan sesamolie
  • 7 eetlepels zonnebloem of arachideolie
  • 1 theelepel Go-Tan gehakte knoflook
  • 1 theelepel Go-Tan gehakte gember
  • 300 g biefstuk
  • 1 ui
  • 250 g peultjes
  • 100 g winterwortel
  • 1 tomaat
  • Go-Tan Wok Essential Teriyaki
  • 2 lente-uitjes
  • Go-Tan gebakken uitje

Instructies

  • Bij dit gerecht wok je vier keer om een overheerlijke woksmaak aan het hele gerecht te geven en de biefstuk mals te houden.
  • Zet de oven aan op 80 C en zet er een ovenvaste schaal in (voor de mie later).
  • Laat de mie 4 minuten in kokend water wellen, spoel het in een vergiet met koud water af, laat het goed uitlekken en meng de sesamolie er doorheen.
  • Verhit op een hoog vuur 3 eetlepels olie samen met de knoflook en de gember in een grote wok.
  • Hierin wok je de mie 3 minuten, blijven omscheppen! Houd de gewokte mie warm in de warme schaal, in de oven.
  • Snijd de puntjes van de peultjes, de ui in grove stukken, de wortel in reepjes, de tomaat in blokjes en de lente-ui in schuine plakjes.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  • Laat twee eetlepels olie in de wok walmend heet worden en bak hierin de helft van de biefstuk zeer kort aan(15 seconden).
  • Doe het vlees over in een afgedekte kom.
  • Bak nu de tweede helft aan.
  • Laat de wok op het hoogste vuur staan en voeg nog een eetlepel olie toe.
  • Wok in volgorde de ui, de peultjes en de wortel in 3 minuten beetgaar, voeg de tomaat en de Teriyaki-saus toe en schep het een halve minuut om.
  • Doe het vuur uit en schep de biefstuk met vocht door de groenten.
  • Verdeel de gewokte mie over 4 grote kommen of borden en schep het wokgerecht erbij of erover heen.
  • Garneer het gerecht met de lente-ui en strooi er gebakken uitjes over.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Variatietip:

Go-Tan heeft diverse smaakmakers waarmee je kunt variëren in de wok. Om mee te beginnen zijn, naast de olie, gehakte knoflook, gember en lemon grass (citroengras) perfect. Daarnaast kun je, net voor het toevoegen van de Wok Essential, de groenten en het vlees afblussen met Go-Tan Rice Wine of droge sherry. Het geheim van de kok: afblussen met een half kopje echte  bouillon of fond uit een pot. Dit geeft een rijke smaak en een heerlijke saus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Rundvlees
Land van herkomst Oosters