Banketbakkersroom

Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • deciliter melk
  • zout
  • 2 eidooiers
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram bloem

Instructies

  • Snijd het vanillestokje open en doe het, samen met de melk, in een schenkkan.
  • Doe er een beetje zout bij en laat dit in de magnetron 15 minuten op LAAG (10%) trekken.
  • Roer de eidooiers met de basterdsuiker en vervolgens de bloem in een schaaltje los.
  • Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de zaadjes eruit en doe die terug in de melk.
  • Breng de melk ½ minuut op HOOG (100%) aan de kook.
  • Giet wat hete melk bij het eidooiermengsel en giet het vervolgens terug bij de melk.
  • Roer met een garde goed door.
  • Zet de schenkkan terug in de magnetron en kook de banketbakkersroom in ±
  • 2½ minuut op HOOG (100%); klop daarbij om de 30 seconden door.
  • De banketbakkersroom moet dik zijn.
  • Laat de room in de koelkast afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de room gebruiken als vulling voor tompoezen, soezen, kadetjes of knapperige croissants. Meng 2 eetlepels banketbakkersroom door 100 gr roomboter en 100 gr poedersuiker en u heeft crème au beurre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak