Banketletter

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor ± 20 stukjes

Instructies

  • Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30 cm.
  • Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
  • Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
  • Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
  • Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met warme bisschopswijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas