Bapao met zelfrijzend bakmeel

Bapao met zelfrijzend bakmeel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Vulling:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook fijngehakt
  • 3 takjes selderij fijngesneden
  • 1 theelepel peper
  • 2 theelepel koenjit
  • ½ runderbouillonblokje verkruimeld
  • 1 eetlepel(s) mushroom soy sauce
  • ½ theelepel oestersaus
  • 1 theelepel natrena classic vloeibaar

Het deeg:

  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 12 gram bakpoeder
  • 300 milliliter melk

Instructies

Vulling:

  • Ui licht fruiten en dan knoflook erbij doen.
    Ui licht fruiten en dan knoflook erbij doen.
  • Even mee bakken.
  • Vervolgens de gehakt toevoegen en rul roeren.
  • Daarna bouillonblokje erboven verkruimelen en peper, koenjit erbij doen.
  • Mushroom soy sauce, oestersaus en natrena erbij
  • Goed mengen.
  • Vervolgens de fijngesneden selderij toevoegen even mee bakken.
  • Proef de vulling en naar smaak af maken.
    Proef de vulling en naar smaak af maken.
  • Af laten koelen.

Het deeg:

  • Zo maak je ze: •
  • Knip 9 stukjes bakpapier van ca. 8 x 8 centimeter.
  • Meng voor de broodjes het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk.
  • Roer met een lepel tot een samenhangend geheel.
  • Bestuif je handen met meel, neem het deeg uit de kom en kneed 5 minuten door.
  • Weeg het deeg en verdeel in 9 gelijke balletjes.
  • Vorm met je duim een kuipje van de balletjes en vul elk balletje met 1½ el gehaktmengsel.
  • Knijp het deeg weer goed dicht.
  • Vorm er mooie balletjes van.
  • Leg elk bolletje op een stukje bakpapier.
  • Breng water aan de kook in de onderste pan van de rijststomer en plaats de stoommand erboven.
  • Doe dan een theedoek om het deksel, zodat je geen stoomdruppels op je broodjes krijgt.
  • Zorg ervoor dat niet de hele bodem bedekt is, zodat de stoom er tussendoor kan.
  • Leg daarom er 3 à 4 bolletjes in de stoommand. Deksel er op.
  • Stoom in ca. 20 minuten gaar.
  • Zorg voor voldoende water in de stomer, anders bij vullen met heet water.
  • Herhaal totdat alle broodjes gestoomd zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de bapao met een lekkere chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Vlees
Land van herkomst Indonesië