Barbecue teriyaki vispakketjes

Barbecue teriyaki vispakketjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • rode pepers
  • 1 prei
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet a 250 g
  • 8 eetlepel(s) teriyaki marinade & saus flesje a 250 ml
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 zak Thaise roerbakmix 400 g

Instructies

  • Barbecue aansteken en op temperatuur laten komen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Vier stukken aluminiumfolie (25 x 25 cop werkvlak uitspreiden.
  • Vis, rode peper en prei erover verdelen. Van teriyaki 2 el erover sprenkelen en pakketjes goed dichtvouwen.
  • Pakketjes op hete barbecue in 10-15 min. gaar laten worden.
  • Rijst laten uitlekken en afkoelen.
  • Intussen in wok olie verhitten.
  • Groentemix 5 min. roerbakken.
  • Gewokte groente door rijst scheppen en met rest van teriyaki op smaak brengen.
  • Vispakketjes met rijstsalade serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Javaanse kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Rijst / Vis