Gegrilde Vispakketjes met Aardappelsalade van het Barbecue

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets à ca. 220 g
  • 200 g olijven gevuld met ansjovis
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 1 appel
  • 4 zakjes rauwkostsalade à 150 g
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verdeel de vis in 4 gelijke stukken.
  • Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
  • Besprenkel 4 grote vellen aluminiumfolie met ½ eetlepel olijfolie.
  • Verdeel de vis en olijven over de folievellen.
  • Bestrooi met zout en druppel nog eens ½ eetlepel olijfolie over de vis.
  • Vouw de folie dicht om pakketjes te vormen.
  • Leg de vispakketjes ongeveer 7 minuten op een hete barbecue of grill.
  • Kook ondertussen de aardappelschijfjes in ruim kokend water met zout in ca.
  • 8 minuten gaar.
  • Giet af en spoel af met koud water.
  • Maak de appel schoon en snijd deze in plakjes.
  • Meng de aardappels met de appel, rauwkost, overgebleven olijfolie, mayonaise en azijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de vispakketjes en de salade over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio zou goed passen bij dit gerecht. Hun citrusaroma's en verfrissende zuurgraad zullen de gegrilde vis en de aardappelsalade mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Vis