Basi Pingguo
gekaramelliseerde appeltjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 60 gram bloem
- 2 appels golden delicious
- 3 eetlepel maïzena
- 3 deciliter olie
- 3 eetlepel sesamolie
- 150 gram suiker
- ijsblokjes
Instructies
- Eieren splitsen en eiwitten loskloppen (dooiers worden niet gebruikt).
- In een kom de bloem doen.
- Appels schillen en met een appelboor de klokhuizen verwijderen en in ringen snijden.
- Appelringen aan de bloem toevoegen.
- Voorzichtig omscheppen zodat alle ringen rondom met bloem bedekt zijn.
- Appelringen uit de kom nemen en met de rest van de bloem met maïzena en eiwit tot een dik beslag roeren, eventueel met wat water iets verdunnen.
- De olie verhitten en ½ eetlepel sesamolie toevoegen.
- Appelringen een voor een door het beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren.
- Uit de pan nemen en laten uitlekken.
- De olie in een komafgieten.
- Een platte schaal dun bestrijken met sesamolie.
- Andere schaal 1 liter inhoud, vullen met ijskoud water en ijsblokjes.
- Suiker, ¾ dl water en 2 eetlepels sesamolie in een pan doen en op een half hoog vuur verwarmen tot de suiker gaat karamelliseren, niet roeren.
- Als een bruine saus ontstaat het vuuruitdraaien.
- Appelringen één voor één door de karamel halen en op een schaal leggen.
- Direct opdienen met een schaal ijswater ernaast.
- Aan tafel doopt ieder zijn eigen appelbeignets in het ijswater.
- Hierdoor krijgen de beignets een knapperig karamelkorstje.