Basi Pingguo

gekaramelliseerde appeltjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 60 gram bloem
  • 2 appels golden delicious
  • 3 eetlepel maïzena
  • 3 deciliter olie
  • 3 eetlepel sesamolie
  • 150 gram suiker
  • ijsblokjes

Instructies

  • Eieren splitsen en eiwitten loskloppen (dooiers worden niet gebruikt).
  • In een kom de bloem doen.
  • Appels schillen en met een appelboor de klokhuizen verwijderen en in ringen snijden.
  • Appelringen aan de bloem toevoegen.
  • Voorzichtig omscheppen zodat alle ringen rondom met bloem bedekt zijn.
  • Appelringen uit de kom nemen en met de rest van de bloem met maïzena en eiwit tot een dik beslag roeren, eventueel met wat water iets verdunnen.
  • De olie verhitten en ½ eetlepel sesamolie toevoegen.
  • Appelringen een voor een door het beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren.
  • Uit de pan nemen en laten uitlekken.
  • De olie in een komafgieten.
  • Een platte schaal dun bestrijken met sesamolie.
  • Andere schaal 1 liter inhoud, vullen met ijskoud water en ijsblokjes.
  • Suiker, ¾ dl water en 2 eetlepels sesamolie in een pan doen en op een half hoog vuur verwarmen tot de suiker gaat karamelliseren, niet roeren.
  • Als een bruine saus ontstaat het vuuruitdraaien.
  • Appelringen één voor één door de karamel halen en op een schaal leggen.
  • Direct opdienen met een schaal ijswater ernaast.
  • Aan tafel doopt ieder zijn eigen appelbeignets in het ijswater.
  • Hierdoor krijgen de beignets een knapperig karamelkorstje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Indonesië