Basilicum Citroenmayonaise

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel(s) vers citroensap
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 handvol verse groene basilicumblaadjes fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! (anders gaat het mengsel schiften).
  • Doe de eierdooiers en het citroensap in een kom en klop ze los.
  • Giet er al kloppend beetje bij beetje de olijfolie bij tot de mayonaise stijf wordt.
  • Je kan olijfolie blijven toevoegen tot je voldoende mayonaise hebt gemaakt.
  • Schep er de basilicum en de knoflook onderdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Saus