Basilicum fetarol
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak fillobladerdeeg 250 g, diepvries, Easy Bakery,
- 50 g pijnboompitten zakje á 100 g, Star,
- 2 zakjes basilicum verse á 15 g,
- 200 g fetakaas
- 1 bakje magere kwark 225 g, Mona,
- 1 scharreleierdooier,
- zout
- zwarte peper, versgemalen
- ½ zakje knoflookbieslook verse á 20 g,
- 50 g boter of margarine
- 3 eetlepel paneermeel
- 6 tomaten
- ¾ deciliter medium dry sherry
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Bladerdeeg ca. 2 uur van tevoren laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
- In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
- Laten afkoelen.
- Basilicum fijnhakken.
- Feta in stukjes snijden.
- In keukenmachine feta, kwark en eierdooier mengen tot gladde massa of boven kom door zeef wrijven en mengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Helft van bieslook erboven fijn knippen.
- Helft van basilicum erdoor roeren.
- In steelpan boter smelten.
- Vorm invetten. Doek(en) op aanrecht leggen.
- Vellen bladerdeeg halveren en korte kanten dun bestrijken met gesmolten boter.
- 4 Halve vellen bladerdeeg naast elkaar op doek leggen, zodat korte kanten elkaar ca. 2 cm overlappen.
- Dun bestrijken met gesmolten boter.
- Hierop nog 2 lagen van 4 halve vellen bladerdeeg leggen.
- Elke laag dun bestrijken met gesmolten boter.
- Paneermeel erover strooien.
- Rest van basilicum erover strooien.
- Kaasmengsel erover uitstrijken, hierbij ca. 3 cm van rand vrijhouden.
- Pijnboompitten erover strooien.
- Bladerdeeg met behulp van doek over vulling vouwen, zodat lange worst ontstaat.
- Rand dun bestrijken met boter en vastplakken.
- Deegrol oprollen tot ronde platte spiraalvorm, uiteinde tegen rol plakken en met naad naar beneden in vorm leggen.
- Bovenkant royaal bestrijken met rest van gesmolten boter.
- Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Tomaten wassen en in stukken snijden.
- In keukenmachine tomaten pureren of boven kom door zeef wrijven.
- In pan tomatenpuree met sherry aan de kook brengen en ca. 8 minuten op hoog vuur laten inkoken.
- Boven andere pan door zeef wrijven.
- Rest van bieslook erboven fijnknippen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In midden van oven rol in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Uit oven ca. 5 minuten laten staan.
- Vier borden voorverwarmen.
- Saus opnieuw zachtjes verwarmen.
- Rol in 4 punten snijden en op borden leggen.
- Saus ernaast scheppen.
- Serveren met gemengde sla van eikenbladsla, veldsla en kerstomaatjes.
Voedingswaarden
Calories: 525 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 23 g | Vet: 28 g