Basilicum kaasfondue met notenciabatta en groenten
AllerHande december 2002
Ingrediënten
- ½ zak panklare broccoli à 300 g
- ½ courgette
- 1 ciabatta con noci afbakbrood
- 1 pak kaasfondue 400 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 220 ºC.
- Broccoli in kleine roosjes verdelen en naar wens rauw laten of beetgaar koken (in bodempje water in ca. 4 minuten).
- Courgette wassen, in lengte halveren en in plakken snijden.
- Ciabatta volgens gebruiksaanwijzing in 6-8 minuten afbakken.
- Intussen in braadpan of speciale caquelon (vuurvaste 'steelpan' van aardewerk) inhoud van pak kaasfondue op hoog vuur in ca. 5 minuten laten smelten.
- Af en toe roeren.
- Ciabatta in stukjes snijden.
- Steeltjes van basilicum plukken, blad in reepjes snijden.
- Basilicum door fondue roeren.
- Fondue op rechaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ciabatta, broccoli en courgette erbij serveren.