Basilicum kaasfondue met notenciabatta en groenten

AllerHande december 2002
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zak panklare broccoli à 300 g
  • ½ courgette
  • 1 ciabatta con noci afbakbrood
  • 1 pak kaasfondue 400 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 220 ºC.
  • Broccoli in kleine roosjes verdelen en naar wens rauw laten of beetgaar koken (in bodempje water in ca. 4 minuten).
  • Courgette wassen, in lengte halveren en in plakken snijden.
  • Ciabatta volgens gebruiksaanwijzing in 6-8 minuten afbakken.
  • Intussen in braadpan of speciale caquelon (vuurvaste 'steelpan' van aardewerk) inhoud van pak kaasfondue op hoog vuur in ca. 5 minuten laten smelten.
  • Af en toe roeren.
  • Ciabatta in stukjes snijden.
  • Steeltjes van basilicum plukken, blad in reepjes snijden.
  • Basilicum door fondue roeren.
  • Fondue op rechaud op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ciabatta, broccoli en courgette erbij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas
Land van herkomst Italië