Basilicummilkshake met vanille risoto en een lolly van Campari rozenbottel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de basilicummilkshake:

  • 2 handen basilicum
  • 1 hand spinazie
  • 2 dl melk
  • 1 dl room
  • 150 gr vanillesuiker
  • 6 bolletjes vanille-ijs

Voor de vanillerisotto:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 tas risottorijst
  • 1 opengesneden vanillestokje
  • 2 tassen water
  • 2 tassen melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 tas room
  • 2 eidooiers

Voor de lolly van campari-rozenbottel:

  • 1 dl campari
  • 2 dl rozenbottelthee
  • 30 gr suiker

Instructies

Basilicummilkshake:

  • Kook het basilicum en de spinazie enkele seconden en laat ze onmiddellijk schrikken door ze even onder ijskoud water te houden.
  • Mix de spinazie en het basilicum samen met de melk, de room, de vanillesuiker en het vanille-ijs en zeef het mengsel.

Vanillerisotto:

  • Verwarm de boter, stoof de rijst hierin en voeg het vanillestokje toe.
  • Kook de melk en het water samen op en giet dit langzaam bij de rijst.
  • Zet het vuur laag, roer tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en voeg de suiker toe.
  • Meng de eidooiers met de room, voeg dit bij de rijst en laat alles zacht koken tot de rijst de room heeft opgenomen.

Lolly van campari-rozenbottel:

  • Vermeng de campari, de rozenbottelthee en de suiker, giet dit mengsel in een lollyvormpje en zet de lolly in de vriezer.

Afwerking:

  • Vul een hoog glas met vanillerisotto met daarboven de basilicummilkshake en werk af met de lolly.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Rijst
Land van herkomst België