Marmelade

Basisrecept marmelade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg citrusvruchten vruchtvlees ervan
  • 1 deciliter water
  • 1 kg geleisuiker

Instructies

  • Verwijder alle witte velletjes van de schoongeboende schillen van de citrusvruchten.
  • Snijd de gekleurde schil in stukjes of reepjes en laat deze zacht koken in het water.
  • Maak het goed schoongemaakte vruchtvlees fijn en meng het grondig met de schilletjes, kookvocht en geleisuiker.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten borrelend doorkoken, waarbij je af en toe roert.
  • Eventueel afschuimen indien nodig.
  • Schenk de marmelade in potten en sluit de potten direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een marmelade is een jam van citrusvruchten waarin vaak stukjes schil verwerkt zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Engeland