Basisrecept mosselen 2

Boodschappen 8-2005
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 preien in ringen gesneden
  • 1 wortel in plakken gesneden
  • ½ bos(jes) selderie
  • ½ bos(jes) peterselie
  • peper uit de molen
  • een flinke scheut witte wijn (Muscadeof bier
  • 4 kg mosselen

Instructies

  • Leg in een mosselpan een laagje van bovengenoemde groente, strooi er (versgemalepeper over en schenk er de wijn bij.
  • Vul de pan met een gedeelte van de mosselen.
  • Kook deze onder geregeld omschudden tot alle mosselen openstaan.
  • Schep de mosselen uit de pan in een vergiet en houd ze warm.
  • Leg er een tweede portie mosselen in.
  • Ga door tot alle mosselen gekookt zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gekookte mosselen met frietjes of stokbrood en geef er een paar sausjes bij. Kant-en-klare of deze klassieke zelfgemaakte: roer een sausje van mosterd, azijn en iets van het kookvocht van de mosselen. Schenk er wat van in 4 kommetjes en zet er één bij elk bord. Dompel de van hun schelp ontdane mosselen stuk voor stuk in het sausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland