Basisrecept voor consommé

Porties: 4 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 liter water
  • 1 kg. rundsschenkel *
  • ½ kg. rundsbeenderen *
  • 1 prei
  • ½ selder
  • ½ kg. wortelen
  • ½ kg. ui
  • Tijm
  • Laurier
  • 10 gram peper
  • 300 gram gemalen rundsvlees
  • ½ prei
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 ei
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Instructies

  • aat het vlees samen met de doormidden gesneden uien kleuren in een oven op 220°C
  • Breng vlees en de beenderen aan de kook in gezouten water
  • Onmiddellijk afschuimen en ontvetten
  • Maak alle groenten schoon
  • Voeg ze bij de bouilion samen met de tijm en laurier en de ui
  • De gebroken peper en wat zout mag er ook bij
  • Laat het geheel op een klein vuurtje gedurende 4 uur tegen het kookpunt trekken
  • Regelmatig ontvetten en afschuimen
  • Haal het vlees en de groenten uit de bouillon
  • Zeef de bouilon
  • Snij 1/2 prei, 2 selderstengels, 1 ui en 2 wortelen zeer fijn
  • Meng met het gemalen vlees de tomatenpuree en de eiwitten
  • Doe dit mengsel bij de ontvette bouillon en breng al roerend aan de kook
  • Laat 1 uur op een een zacht vuur trekken en zeef met een neteldoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

* voor kalfsconsommé gebruikt U kalfsschenkel en kalfsbeenderen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Soep
Land van herkomst België