Basmatirijst met saffraan en honing

AllerHande september 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 30 g boter of margarine
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 zakje saffraan 0 05 g
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnagels
  • 250 g basmatirijst pak à 400 g
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Uien pellen en fijn snipperen.
  • In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten.
  • Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.
  • Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken.
  • Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper.
  • Rijst nog even uit laten dampen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Oosters