Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- zout
- 300 g basmatirijst pak à 400 g
- 2 uien
- 6 zongedroogde tomaten potje
- 1 bakje cherrytomaatjes 250 g
- 2 takjes peterselie
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 eetlepel(s) rode pesto bakje à 100 g
- 2 theelepel Provençaalse kruiden
Instructies
- In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Intussen uien pellen en fijnsnipperen.
- Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden.
- Cherrytomaatjes wassen en in kwarten snijden.
- Peterselie heel fijn hakken.
- In wok olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten.
- Pesto, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden door ui scheppen.
- Warme rijst erdoor scheppen en ca. 5 minuten al omscheppend verwarmen.
- Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij sperziebonen en filetlapjes.