Basmatirijst met tomaat

Basmatirijst met tomaat

AllerHande september 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 300 g basmatirijst pak à 400 g
  • 2 uien
  • 6 zongedroogde tomaten potje
  • 1 bakje cherrytomaatjes 250 g
  • 2 takjes peterselie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 eetlepel(s) rode pesto bakje à 100 g
  • 2 theelepel Provençaalse kruiden

Instructies

  • In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen uien pellen en fijnsnipperen.
  • Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden.
  • Cherrytomaatjes wassen en in kwarten snijden.
  • Peterselie heel fijn hakken.
  • In wok olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten.
  • Pesto, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden door ui scheppen.
  • Warme rijst erdoor scheppen en ca. 5 minuten al omscheppend verwarmen.
  • Peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij sperziebonen en filetlapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rijst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch