Basterdsuiker kerstboom koekjes voor de Kerst

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 120 gram boter
  • 100 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout

Instructies

  • De bloem, het bakmeel, de boter, de bastersuiker, de helft van het losgeklopte ei en het zout in een kom doen en de boter met 2 messen kleiner snijden.
  • Met een koele hand tot een soepel deeg kneden en dit 30 min. in de koelkast laten rusten.
  • Uitrollen tot een lap van 3 mm dikte.
  • Er met een uitsteekvorm hartjes uitsteken, er met een dik rietje een gaarje in maken en op een ingevet bakblik leggen.
  • De koekjes met de rest van het ei bestrijken en in een warme oven van 170 graden in 20 min. goedbruin en gaar laten worden.
  • Ze van de bakplaat nemen en plat liggend laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst