Bavette Stroganoff

Bavette Stroganoff

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bavettes à 150 gr. ongeveer
  • 400 gram champignons in plakjes gesneden
  • 2 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 grote uien in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 runder bouillonblokje
  • worcestersaus
  • tabasco
  • 250 ml kookroom
  • 2 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • vodka of cognac
  • zout
  • peper

Instructies

  • Haal de bavettes uit de koelkast
  • Verwarm wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met het paprikapoeder op laag vuur tot de uien zacht zijn.
  • Zet het vuur hoger en voeg de paprika’s toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee zodat deze kan ontzuren.
  • Voeg de champignons en knoflook toe.
  • Doe de deksel op de pan zodat de groenten in het vocht van de champignons kunnen garen.
  • Wanneer de groenten zacht zijn afblussen met een flinke scheut vodka of cognac.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat deze oplossen in het vocht.
  • Breng op smaak met de worcestersaus en tabasco.
  • Voeg de kookroom toe en meng goed door elkaar.
  • Houd de saus warm of als je de saus van te voren hebt gemaakt warm hem dan op.
  • Verhit in een grote koekenpan wat olie en een klontje boter.
  • Zout en peper de bavettes aan beide kanten.
  • Zodra de boter is uitgebruist leg je de bavettes in de koekenpan.
  • Bak om en om totdat de juiste gaarheid is bereikt.
  • Haal de bavettes uit de pan en leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Laat de bavettes 10 minuten rusten.
  • Verdeel de bavettes over borden en geef er royaal saus bij.
  • Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees