Bebek Atjar Item

eend in gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend in kleine stukjes
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) ketjap asin
  • ½ theelepel kaneel
  • 4 kruidnagels
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel peper
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • margarine

Instructies

  • Fruit in wat margarine de knoflook en de ui, braad dan de stukken eend mee tot ze knappend bruin zijn.
  • Voeg de rest (behalve de bloem) van de ingrediënten erbij (volgorde: knoflook, ui, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat).
  • Smoor ca. 1 uur op een matig vuur.
  • Niet laten droog koken.
  • Als laatste de aangelengde bloem met water bijvoegen.
  • Men kan ook nog halfgare stukjes aardappel de laatste 10 min. erbij doen. 1
  • Grote aardappel is genoeg.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst met een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië