Beer in the butt chicken met 2 dipsausen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • mosterd
  • 1 blik kriekbier
  • tijm , , , , , ,
  • rozemarijn
  • salie
  • oregano
  • koriander
  • Kerriepoeder
  • Paprikapoeder
  • cayennepeper

Zoete kokosdip:

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) pindakaas
  • 3 eetlepel(s) ananas sap
  • 1 eetlepel(s) honing

Pikante dip:

  • 1 paprika ontvelde
  • 1 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 tl Tandoorikruiden
  • Kerriepoeder
  • 3 eetlepel(s) tomatenpuree

Instructies

  • Maak het vel van de kip voorzichtig los.
  • Wrijf het vlees onder het vel in met mosterd en steek de salieblaadjes onder het vel.
  • Kruid de buikholte van de kip met cayenne, paprika en kerriepoeder, en stop ze vervolgens vol met de rest van de verse kruiden.
  • Maak het blik kriekbier open met een blikopener en zet de kip over het blikje (met bier) op de grill.
  • Kruid de kip ook langs de buitenkant.
  • Hou de kip, afhankelijk van de grootte, 1,5 tot 2 uur onder deksel of folie op de barbecue en strooi regelmatig vuurkruiden in het vuur.
  • Snij het boven de kriekdamp gegaarde vlees in dobbelsteentjes en presenteer het op een grote schotel met cocktailprikkers en de dipsauzen.

Saus 1:

  • laat de kokosmelk met ananassap, honing en pindakaas inkoken en afkoelen.

Saus 2:

  • snij sjalot en knoflook klein en laat uitzweten; voeg het versneden Spaans pepertje en de paprika, kerrie en de tomatenpuree toe en laat de saus afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bron: Weekend Knack
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Kip
Land van herkomst America