Beer in the butt chicken met 2 dipsausen

Recept categorie(ën) Barbecue, Gevogelte, Kip
Land van herkomst America
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Zoete kokosdip:

Pikante dip:

Bereidingswijze:

  • Maak het vel van de kip voorzichtig los.
  • Wrijf het vlees onder het vel in met mosterd en steek de salieblaadjes onder het vel.
  • Kruid de buikholte van de kip met cayenne, paprika en kerriepoeder, en stop ze vervolgens vol met de rest van de verse kruiden.
  • Maak het blik kriekbier open met een blikopener en zet de kip over het blikje (met bier) op de grill.
  • Kruid de kip ook langs de buitenkant.
  • Hou de kip, afhankelijk van de grootte, 1,5 tot 2 uur onder deksel of folie op de barbecue en strooi regelmatig vuurkruiden in het vuur.
  • Snij het boven de kriekdamp gegaarde vlees in dobbelsteentjes en presenteer het op een grote schotel met cocktailprikkers en de dipsauzen.

Saus 1:

  • laat de kokosmelk met ananassap, honing en pindakaas inkoken en afkoelen.

Saus 2:

  • snij sjalot en knoflook klein en laat uitzweten; voeg het versneden Spaans pepertje en de paprika, kerrie en de tomatenpuree toe en laat de saus afkoelen.

Tips

Bron: Weekend Knack

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept