Beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • circa 3 dl bier of water
  • 12 scampi

Voor de saus :

  • 2 eieren;
  • soeplepel mosterd
  • scheutje azijn
  • ¾ liter olie
  • bosje dille

Instructies

  • Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
  • Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
  • Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
  • Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
  • Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
  • Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Zeevruchten