Belantjang Daging

gekruiden rundvlees uit Timor
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees half vet
  • 2 eetlepel(s) olie
  • ¼ liter water
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 1 theelepel Javaanse suiker
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelstenen, bestrooi ze met peper, zout en suiker.
  • Laat ze 1 uur staan.
  • Af en toe omscheppen.
  • Dan bakken in de olie en als ze bruin zijn, de uien, knoflook en sambal met trassi toevoegen.
  • Maak de jus af met wat water, ketjap en stoof het vlees tot het gaar is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Indonesië