Bengaalse balletjes met saffraanmayonaise

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 kardemomzaadjes
  • 1 mespunt knoflookpasta
  • 800 gram gemengd gehak of t lams- of varkensgehakt
  • peper
  • zout
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 handvol peterselie
  • 1 doosje rode kerstomaatjes
  • boter

Voor de saffraanmayonaise:

  • 1 deciliter mayonaise met citroen
  • ¼ dopje saffraanpoeder
  • witte rum of limoensap

Instructies

  • Haal de kardemomzaadjes uit de peultjes en meng ze samen met de knoflook door het gehakt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verkruimel de beschuit en voeg die met het ei bij het vleesmengsel.
  • Meng goed en maak er balletjes van van ongeveer 3 cm diameter.
  • Spoel de peterselie, verwijder de steeltjes en droog hem in een keukenhanddoek.
  • Haal het steeltje van de tomaatjes, spoel en droog ze.
  • Meng de mayonaise met de saffraan en een scheutje witte rum of limoensap.
  • Bak de balletjes krokant in een klontje hete boter.
  • Doe de mayonaise in een sauspotje.
  • Fruit de tomaatjes heel even in frituurolie van 180 °C en leg ze op keukenpapier, zodat het vet wordt geabsorbeerd.
  • Verdeel de vleesballetjes samen met de tomaatjes over 6 borden.
  • Bestrooi ze met 'á la seconde' gefrituurde peterselie met een paar korreltjes zout.
  • Lepel in het midden wat saffraanmayonaise.
  • Geef de rest van de mayonaise er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Varkensvlees
Land van herkomst India