Berliner kaassoufflé

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g Passendaler-kaas stukje
  • ½ zakje verse bieslook à 20 g
  • ½ zakje verse kervel à 15 g
  • 125 g zachte boter of margarine
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 bakje hamblokjes duobakje ca. 250 g
  • eetlepel(s) mosterd
  • versgemalen peper
  • zout
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3.
  • Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.
  • Bieslook en kervel fijnknippen.
  • Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten.
  • In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen.
  • Eén voor één eieren erdoor kloppen.
  • Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen.
  • Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met peper en weinig zout.
  • Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
  • Soufflé langs randen lossnijden.
  • Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden.
  • Bakpapier verwijderen.
  • Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen.
  • Serveren met grof boerenbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Varkensvlees / Voorgerechten