Betuwse rollade

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g mager rookspek in blokjes
  • kg doorregen runderrollade stoofvlees
  • 2 salieblaadjes
  • 2 glaasjes brandewijn
  • 2 eetlepels water
  • 250 g winterwortel in ronde bolletjes
  • 100 g knolselderij in ronde bolletjes
  • 100 g sjalotjes gepelde
  • 2 afgestreken eetlepels maïzena
  • fijngesneden salieblaadjes

Instructies

  • Smelt de boter in een braadpan, bak het rookspek hierin op matig vuur bros en neem het uit de pan.
  • Bak de rollade rustig rondom bruin.
  • Strooi er de kleingesneden salie over en flambeer met 1 glas brandewijn.
  • Doe het water erbij, zet het vuur laag en laat zeker 2 uur sudderen, de laatste 3 kwartier met de groente erbij.
  • Laat alles desgewenst afkoelen.
  • Zet de rollade en het spek apart en de groenten met de jus in de koelkast.
  • Voor 1-2 dagen.
  • Ontvet de jus en leng aan tot 4 dl.
  • Bind met de maïzena en roer het tweede glas brandewijn erdoor.
  • Warm de groenten erin.
  • Lepel een laagje saus in een wijde vuurvaste schaal.
  • Snijd de rollade in dunne plakken en leg die fraai uit op de schaal.
  • Warm even door op het fornuis en strooi het spek erover.
  • Schik de gronte eromheen en laat alles met wat saus glanzen.
  • Zet de schaal afgedekt met een andere schaal in een oven van 100°C tot u aan tafel gaat (houdt het wel een uurtje).
  • Versier met salie.
  • Geef de jus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Gelderland / Nederland