Bieflapje met olijven-groenterijst
Ingrediënten
- 2 bieflapjes
- 50 g pitloze zwarte olijven
- 1 eetlepel(s) rundvleeskruiden met zout
- 250 g cherrytomaatjes
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 2 bakjes venkelrauwkost (à 150 g)
- 1 zakje pilavrijst 250 g
- 2 eetlepel(s) verse rode pesto
Instructies
- Bieflapjes bestrooien met vleeskruiden.
- Olijven in plakjes snijden.
- Tomaatjes schoonmaken en halveren.
- In koekenpan helft van olie verhitten.
- Bieflapjes in 4-5 minuten bruinbakken.
- Rest van olie verhitten in andere (koeken)pan.
- Rauwkost op hoog vuur 1 minuut roerbakken.
- Tomaatjes en olijven 1 minuut meebakken.
- Rijst toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
- Vlees en groenterijst op bord scheppen.
- Braadvet even laten inkoken met 2 eetlepels water en pesto.
- Jus over rijst en vlees gieten.