Biefstuk met champignon pepersaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 4 kogelbiefstuk van ca. 150 g
  • 2 eetlepel(s) groene peperkorrels ingemaakte uit een potje
  • 50 g boter
  • zout
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Zorg dat de biefstukken op kamertemperatuur zijn.
  • Laat de peperkorrels uitlekken.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de biefstukjes snel aan beide kanten aan.
  • Temper de hittebron en bak ze nog eens enkele minuten.
  • De juiste baktijd hangt af van de gewenste gaarheid.
  • Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met zout.
  • Dek ze toe met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Giet 1 dl water in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem.
  • Voeg de peperkorrels en champignonplakjes toe en bak alles enkele minuten op een middelhoge hittebron.
  • Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus, zonder te koken, goed door.
  • Leg de biefstukjes heel even in de saus.
  • Verdeel de biefstukjes over de verwarmde borden en verdeel de champignons, pepertjes en saus over het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Voeg aan de saus 2 eetlepels cognac toe.

Wijnadvies:

Hier mag zeker wel een wat betere rode wijn op tafel (Bordeaux Supérieur of zelfs een Haut-Médoc).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees