Biefstuk met cranberry portsaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g verse cranberry's zakje á 500 g,
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 theelepel tijm
  • ½ pot vleesfond á 380 ml, AH,
  • 2 dl rode port
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepel aardappelzetmeel
  • 50 g magor-kaas
  • 2 Argentijnse biefstukken á ca. 125 g,
  • 25 g boter of margarine
  • zout
  • versgemalen peper,
  • 2 theelepel roze peperbessen potje á 23 g, Royal Mail,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • In zeef cranberry's wassen en laten uitlekken.
  • In pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 minuten gaarkoken. Cranberry's boven andere pan door zeef wrijven.
  • Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren.
  • Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
  • In kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 theelepels water.
  • Al roerend aan vocht toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • In kommetje magor smeuïg roeren en overdoen in spuitzak.

BEREIDEN:

  • (Biefstukken in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen).
  • Twee borden voorverwarmen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Zout en peper erover strooien.
  • Biefstukken op warme borden leggen en (onder aluminiumfolie) warmhouden.
  • Cranberrysaus door bakvet roeren.
  • Aan de kook brengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus langs biefstukken scheppen.
  • Op elke biefstuk flinke toef magor spuiten.
  • Roze peperbessen erover strooien.
  • Serveren met aardappelpuree en gegilde of gestoomde courgette.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees