Biefstuk met cranberry portsaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 250 g verse cranberry's zakje á 500 g,
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 theelepel tijm
- ½ pot vleesfond á 380 ml, AH,
- 2 dl rode port
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepel aardappelzetmeel
- 50 g magor-kaas
- 2 Argentijnse biefstukken á ca. 125 g,
- 25 g boter of margarine
- zout
- versgemalen peper,
- 2 theelepel roze peperbessen potje á 23 g, Royal Mail,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- In zeef cranberry's wassen en laten uitlekken.
- In pan cranberry's met sinaasappelsap en tijm aan de kook brengen en in ca. 10 minuten gaarkoken. Cranberry's boven andere pan door zeef wrijven.
- Fond, port en suiker door cranberrypuree roeren.
- Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken.
- In kopje aardappelzetmeel losroeren met 2 theelepels water.
- Al roerend aan vocht toevoegen en blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
- In kommetje magor smeuïg roeren en overdoen in spuitzak.
BEREIDEN:
- (Biefstukken in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen).
- Twee borden voorverwarmen.
- In koekenpan boter verhitten.
- Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
- Zout en peper erover strooien.
- Biefstukken op warme borden leggen en (onder aluminiumfolie) warmhouden.
- Cranberrysaus door bakvet roeren.
- Aan de kook brengen.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Saus langs biefstukken scheppen.
- Op elke biefstuk flinke toef magor spuiten.
- Roze peperbessen erover strooien.
- Serveren met aardappelpuree en gegilde of gestoomde courgette.