Biefstuk met gorgonzolaroom met paddestoelen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 biefstukken
  • peper versgemalen
  • zout
  • 50 g boter
  • 200 g paddestoelenmix grof gesneden
  • 2 deciliter slagroom
  • 150 g gorgonzola in stukjes

Instructies

  • Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.
  • Smelt de boter in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten dicht.
  • Bak het vlees op matig vuur in 2-3 min. per kant rosé (of naar eigen smaak).
  • Neem het vlees uit de pan en laat het op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  • Bak in het bakvet van de biefstukken de paddestoelen 5 minuten.
  • Schenk de slagroom bij de paddestoelen en verwarm de room zachtjes.
  • Laat de gorgonzola al roerende in de warme slagroom smelten.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de biefstukken met de gorgonzolaroom met paddestoelen.
  • Lekker met tagliatelle en rucolasla met zongedroogde tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Canaletto, Nero d’Avola/Merlot, rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland