Biefstuk met oesterzwammen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zak Bourgondische aardappelgolfjes à 700 g
  • 750 g panklare worteltjes
  • zout
  • eetlepel(s) Croma vloeibaar
  • versgemalen peper
  • 4 Hollandse biefstukken
  • 1 schaal oesterzwammen à 150 g

Instructies

  • Verhit de olie en bak de aardappelgolfjes aan beide kanten bruin en gaar.
  • Kook de worteltjes in water met zout in ± 12 minuten beetgaar.
  • Verhit het vloeibare bakvet en bak de met peper en zout bestrooide biefstukken aan beide kanten bruin en in ± 3-5 minuten rosé.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de paddenstoelen aan het bakvet toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten op een halfhoog vuur.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk 2 dl heet water bij het bakvet.
  • Breng het aan de kook en laat het ± 1 minuut doorkoken.
  • Serveer de biefstukken met de paddestoelenjus, de aardappeltjes en de worteltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees