Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote trostomaat,
- 1 bakje paddestoelen varia 200 g,
- 3 bosuitjes
- 2 takjes tijm verse zakje á 15 g,
- 50 g magere spekreepjes
- 25 g boter of margarine
- 2 biefstukjes á ca. 100 g, zelfbediening,
- zout
- versgemalen zwarte peper,
- 2 eetlepel(s) medium dry sherry
Instructies
- In (steel)pan
- ruim water aan de kook brengen.
- Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm snijden.
- Tijmblaadjes van takjes rissen.
- Twee borden voorverwarmen.
- In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes krokant bakken.
- Op bordje scheppen.
- Aan spekvet 1/2 eetlepel boter toevoegen.
- In spekvet paddestoelen, bosui en tijmblaadjes ca. 4 minuten al omscheppend bakken tot vocht verdampt is. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten.
- Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
- Tomaatreepjes door paddestoelen scheppen en 1 minuut meebakken.
- Zout en peper over vlees strooien.
- Biefstukken op warme borden leggen.
- Sherry door bakvet roeren en jus over biefstukken schenken.
- Gebakken paddestoelen op biefstukken scheppen.
- Spekjes erover strooien.
- Serveren met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.