Biefstuk met paddenstoelen

Biefstuk met paddenstoelen

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote trostomaat,
  • 1 bakje paddestoelen varia 200 g,
  • 3 bosuitjes
  • 2 takjes tijm verse zakje á 15 g,
  • 50 g magere spekreepjes
  • 25 g boter of margarine
  • 2 biefstukjes á ca. 100 g, zelfbediening,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper,
  • 2 eetlepel(s) medium dry sherry

Instructies

  • In (steel)pan
  • ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes krokant bakken.
  • Op bordje scheppen.
  • Aan spekvet 1/2 eetlepel boter toevoegen.
  • In spekvet paddestoelen, bosui en tijmblaadjes ca. 4 minuten al omscheppend bakken tot vocht verdampt is. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten.
  • Biefstukken in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Tomaatreepjes door paddestoelen scheppen en 1 minuut meebakken.
  • Zout en peper over vlees strooien.
  • Biefstukken op warme borden leggen.
  • Sherry door bakvet roeren en jus over biefstukken schenken.
  • Gebakken paddestoelen op biefstukken scheppen.
  • Spekjes erover strooien.
  • Serveren met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees / Vlees