Biefstuk met paddestoelensaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- Fond en cognac in pan op hoog vuur in ca. 10 minuten tot helft inkoken.
- Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in grove stukken snijden.
- Vier borden voorverwarmen.
- In koekenpan 25 g boter verhitten.
- Biefstukken in ca. 3 à 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
- Warmhouden in aluminiumfolie.
- Intussen in koekenpan olie verhitten.
- Paddestoelen en sjalotje in ca. 3 minuten op hoog vuur bakken, regelmatig omscheppen.
- Intussen boter in blokjes snijden en met staafmixer door saus kloppen zodat gladde saus ontstaat.
- In kopje maïzena losroeren met 1 eetlepel koud water.
- Al roerend door kokende saus roeren, blijven roeren tot mooi gebonden saus ontstaat.
- Op smaak brengen met zout.
- Saus over borden verdelen.
- Biefstuk in midden leggen.
- Paddestoelen eromheen scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelpuree en spruitjes.