Biefstuk met paddestoelensaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot vleesfond 380 ml, AH,
  • 4 eetlepel(s) cognac slijter,
  • 2 sjalotjes
  • 2 doosjes paddestoelen-varia á 200 g,
  • 75 gram boter of margarine
  • 4 biefstukjes á 125 g,
  • 1 eetlepel(s) maïsolie,
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • zout
  • peper

Instructies

  • Fond en cognac in pan op hoog vuur in ca. 10 minuten tot helft inkoken.
  • Intussen sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in grove stukken snijden.
  • Vier borden voorverwarmen.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten.
  • Biefstukken in ca. 3 à 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
  • Warmhouden in aluminiumfolie.
  • Intussen in koekenpan olie verhitten.
  • Paddestoelen en sjalotje in ca. 3 minuten op hoog vuur bakken, regelmatig omscheppen.
  • Intussen boter in blokjes snijden en met staafmixer door saus kloppen zodat gladde saus ontstaat.
  • In kopje maïzena losroeren met 1 eetlepel koud water.
  • Al roerend door kokende saus roeren, blijven roeren tot mooi gebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Saus over borden verdelen.
  • Biefstuk in midden leggen.
  • Paddestoelen eromheen scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree en spruitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees