Biefstuk met pesto 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje rucola 80 g
  • 2 bosuitjes schoongemaakt
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 kogelbiefstukken
  • 10 sjalotjes
  • 1 bol knoflook

Instructies

  • Verwijder de harde steeltjes van de rucola.
  • Pureer de bosui met de rucola in een keukenmachine.
  • Voeg de azijn toe en druppelsgewijs de olie tot een smeuïge pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak kleine inkepingen in de biefstukken en bestrijk het vlees met de pesto.
  • Laat het 30 minuten buiten de koelkast marineren.
  • Pel intussen de sjalotjes.
  • Maak de teentjes iets los van de knoflookbol.
  • Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Vouw het folie dicht.
  • Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk 4 à 5 minuten op de brabeque.
  • Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

lekker met een pastasalade.

Wijnadvies:

Chili rosé, Chileense rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees