Biefstuk met romige cantharellensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kogelbiefstukken
  • versgemalen peper
  • zout
  • 30 g boter
  • 100 g cantharellen schoongeborsteld
  • deciliter slagroom
  • 1 deciliter tuinkruidenbouillon van een tablet

Instructies

  • Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
  • Borstel intussen de cantharellen voorzichtig schoon en halveer eventueel de grote.
  • Neem de biefstukken uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Bak de cantharellen in het bakvet al omscheppend 4 miuten.
  • Voeg de room en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de saus iets inkoken en breng hem op smaak met peper en zout.
  • Lekker met gekookte aardappelen en gegrilde uien uit de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Eclat du Rhône, rood, Frankrijk

Info:

De cantharel of hanenkam is een lichtgele tot oranje aangenaam geurende en kruidig smakende paddenstoel. Deze bijzondere paddenstoel geeft een heerlijke smaak aan sauzen en gerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees