Biefstuk met Saliejus en Paddenstoelravioli

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 25 g boter
  • 250 g ravioli funghi porcini koelvers
  • 2 biefstukken op kamertemperatuur
  • 125 ml droge witte wijn
  • ½ eetlepel gedroogde salie
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Instructies

  • Snijd de courgette overlangs doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Kook de ravioli in ruim kokend water met zout gedurende 3 minuten zachtjes.
  • Voeg de courgettestukjes toe en kook nog 3-4 minuten tot de ravioli beetgaar is.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstukken, afhankelijk van de gewenste gaarheid, in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rood of rosé.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  • Zet het vuur hoog en roer de aanbaksels los met de witte wijn, salie en bouillonpoeder.
  • Laat de jus iets inkoken.
  • Laat het ravioli-courgettemengsel uitlekken in een vergiet en verdeel het over twee borden.
  • Leg de biefstukken ernaast en giet de saliejus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze biefstuk met saliejus en paddenstoelravioli gaat uitstekend samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot. De volle smaken van de wijn zullen de hartige tonen van de biefstuk en de aardse smaken van de ravioli goed aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Italië