Biefstuk met soja en roergebakken groenten
Ingrediënten
- 1 limoen schoongeboend
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) heldere honing
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 4 cm verse gemberwortel geschild en fijn geraspt
- 4 biefstukken à 100-125 g
- 3 eetlepel(s) wokolie
- 150 g peulen schoongemaakt
- 250 g winterwortel in dunne reepjes
- 1 courgette in dunne reepjes
- 5 bosuitjes in dunne reepjes
- peper
- zout
- 1 eetlepel(s) sesamzaad geroosterd
Instructies
- Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers de fruit uit.
- Roer het sap met de rasp, de sojasaus, de honing, de helft van de knoflook en de helft van de gemberwortel door elkaar.
- Schenk het over de biefstuk en laat de biefstuk 30 minuten marineren.
- Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en roerbak de peulen met de wortel, de rest van de knoflook en de gemberwortel 5 minuten.
- Voeg de courgette en de bosuitjes toe en roerbak alles nog 3-4 minuten.
- Verhit intussen een grillpan.
- Neem de biefstuk uit de marinade (bewaar de marinaden dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrijk de biefstukken met de rest van de wokolie en grill ze in de hete grillpan aan beide kanten 3-4 minuten en naar wens rood of rosé.
- Schep 3 eetlepels van de marinade door de groenten en breng zonodig op smaak met peper en zout.
- Serveer de biefstuk met de groenten en bestrooi met het sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte Japanse mie (Udon noodles).