Biefstuk met soja en roergebakken groenten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen schoongeboend
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) heldere honing
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • 4 cm verse gemberwortel geschild en fijn geraspt
  • 4 biefstukken à 100-125 g
  • 3 eetlepel(s) wokolie
  • 150 g peulen schoongemaakt
  • 250 g winterwortel in dunne reepjes
  • 1 courgette in dunne reepjes
  • 5 bosuitjes in dunne reepjes
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad geroosterd

Instructies

  • Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers de fruit uit.
  • Roer het sap met de rasp, de sojasaus, de honing, de helft van de knoflook en de helft van de gemberwortel door elkaar.
  • Schenk het over de biefstuk en laat de biefstuk 30 minuten marineren.
  • Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en roerbak de peulen met de wortel, de rest van de knoflook en de gemberwortel 5 minuten.
  • Voeg de courgette en de bosuitjes toe en roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • Verhit intussen een grillpan.
  • Neem de biefstuk uit de marinade (bewaar de marinaden dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrijk de biefstukken met de rest van de wokolie en grill ze in de hete grillpan aan beide kanten 3-4 minuten en naar wens rood of rosé.
  • Schep 3 eetlepels van de marinade door de groenten en breng zonodig op smaak met peper en zout.
  • Serveer de biefstuk met de groenten en bestrooi met het sesamzaad.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte Japanse mie (Udon noodles).

Wijnadvies:

Douglas Green, Cabernet Merlot, Zuid-Afrika rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees