Biefstuk tempoe doeloe

AllerHande juni 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel sambal trassi
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 g rijst
  • 4 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 4 grote zoetzure augurken
  • 50 g boter of margarine
  • 4 biefstukjes à 100 g

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en grof snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui in 10 minuten al omscheppend bruinbakken.
  • Sambal, sojasaus, paprika en knoflook erdoor scheppen en 5 minuten meebakken.
  • Met deksel op pan nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.
  • Liefst 1 dag laten staan.
  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, zout en peper.
  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en kwart van ei over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant gestold is.
  • Omelet op bord oprollen.
  • Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken.
  • Omelet in reepjes snijden.
  • Augurken fijnsnijden.
  • In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 4-6 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Op plank leggen en bestrooien met zout en peper.
  • Aan bakvet 1 ½ dl water toevoegen en laten inkoken tot lichtgebonden jus.
  • Uimengsel verwarmen.
  • Op vier borden omelet, augurk en uimengsel door elkaar scheppen.
  • Biefstuk in reepjes snijden en erop leggen.
  • Beetje jus erover schenken.
  • Serveren met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gember(siroop) en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters