Biefstuk tempoe doeloe
AllerHande juni 2002
Ingrediënten
- 500 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 4 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 300 g rijst
- 4 eieren
- zout en versgemalen peper
- 4 grote zoetzure augurken
- 50 g boter of margarine
- 4 biefstukjes à 100 g
Instructies
- Ui en knoflook pellen en grof snipperen.
- Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten.
- Ui in 10 minuten al omscheppend bruinbakken.
- Sambal, sojasaus, paprika en knoflook erdoor scheppen en 5 minuten meebakken.
- Met deksel op pan nog ca. 15 minuten zachtjes smoren.
- Liefst 1 dag laten staan.
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- In kom eieren loskloppen met 2 eetlepels water, zout en peper.
- In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en kwart van ei over panbodem laten uitvloeien.
- Bakken tot bovenkant gestold is.
- Omelet op bord oprollen.
- Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken.
- Omelet in reepjes snijden.
- Augurken fijnsnijden.
- In koekenpan boter verhitten en biefstukjes in ca. 4-6 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
- Op plank leggen en bestrooien met zout en peper.
- Aan bakvet 1 ½ dl water toevoegen en laten inkoken tot lichtgebonden jus.
- Uimengsel verwarmen.
- Op vier borden omelet, augurk en uimengsel door elkaar scheppen.
- Biefstuk in reepjes snijden en erop leggen.
- Beetje jus erover schenken.
- Serveren met sambal, ketjap, worcestershiresaus, gember(siroop) en kroepoek.