Biefstukpuntjes met Chinese groentemix en bloemkoolrijst a la Sandra

Biefstukpuntjes met Chinese groentemix en bloemkoolrijst a la Sandra

voor 4 grote eters, 9
punten p.p of voor 6 kleinere eters, 6 punten p.p.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram sukiyaki biefstukpuntjes van de Lidl
  • 1 Chinese kool klein gesneden
  • 200 gram winterpeen met de kaasschaaf hele dunne halve maantjes snijden
  • 250 gram kastanje champignons in blokjes
  • 1 rode ui grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
  • 1 stukje gember klein gesneden
  • 1 rode peper in dunne halve ringetjes gesneden
  • 180 gram pittige tofu roerbakreepjes
  • 40 ml sojasaus
  • 20 gram Greensweet Stevia Brown
  • 1 blokje groentebouillon verkruimeld
  • 1 blokje runderbouillon verkruimeld
  • 1 limoen de rasp en het sap
  • 75 ml Teriyaki roasted garlic woksaus van Kikkoman
  • 20 ml Saké Chinese rijstwijn
  • 20 ml sesamolie

Instructies

  • Meng de teriyakisaus, de sojasus, de gember, de Greensweet Stevia Brown, de peper, de verkruimelde bouillonblokjes, limoensap, limoenrasp en de Saké met elkaar.
  • Roerbak de biefstuk in de sesamolie 1 minuut op hoog vuur.
  • Haal de biefstuk eruit en zet apart. Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook even en voeg de wortel en champignons toe. Roerbak dit 3 minuten op hoog vuur.
  • Doe dan de bloemkoolrijst, de tofu reepjes en de saus erbij, roerbak dit god door elkaar en voeg de Chinese kool toe. Roerbak dat een minuut of 5.
  • Voeg dan de biefstukreepjes weer toe en roerbak nog een minuutje mee.
  • Er zit best veel vocht onderin het gerecht. Ik haal met een schuimspaan het eten eruit, mijn man vindt veel vocht lekker dus hij schept het met een pollepel op. Er zit wel veel smaak in het vocht.
  • Lekker met wat lente uitjes erover heen en/of taugé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees