Biersoep 3
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram bleekselderij
- 250 gram pompoen
- 1 ui
- 2 knoflook
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 liter kippenbouillon
- 2 theelepel kerriepoeder
- peper
- zout
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crême fraiche
- 150 gram gerookte ham magere / in snippers
- 2 eetlepels bladselderij
Instructies
- Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
- Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
- Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
- Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
- Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed door.
- Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde soepborden.
- Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal tripel bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.