Biersoep 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bleekselderij
  • 250 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 liter kippenbouillon
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • 150 gram gerookte ham magere / in snippers
  • 2 eetlepels bladselderij

Instructies

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd hem in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), de ui en de knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak alle groenten kort.
  • Zet het vuur laag, giet de bouillon erbij en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten en giet de puree terug in de pan.
  • Giet de helft tot driekwart van het bier bij de soep en warm het 5 minuten goed door.
  • Voeg de crème fraîche en de ham toe en serveer de soep in verwarmde soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal tripel bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de kerrie mee roerbakken, dan komt de smaak beter los. Geef de soep extra beet met geroosterde pompoenpitten en/of ringetjes bleekselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België