Biersoep met gekarameliseerde ui

AllerHande januari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 25 g boter
  • 2 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel tijm
  • 1 pot vleesfond 380 ml
  • 2 flesjes Premium Pilsener à 33 ml
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 meergranen petit pain
  • 100 g geraspte Gruyère kaas

Instructies

  • Uien pellen en snipperen.
  • In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten.
  • Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen.
  • Tijm, vleesfond en bier toevoegen.
  • Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Grill voorverwarmen.
  • Petit pain schuin in 8 plakjes snijden.
  • Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen.
  • Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien.
  • Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten