Biersoep met gekarameliseerde ui
AllerHande januari 2003
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 25 g boter
- 2 eetlepel(s) bruine basterdsuiker
- 1 theelepel tijm
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 2 flesjes Premium Pilsener (à 33 ml)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 meergranen petit pain
- 100 g geraspte Gruyère (kaas)
Bereidingswijze:
- Uien pellen en snipperen.
- In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten.
- Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen.
- Tijm, vleesfond en bier toevoegen.
- Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
- Pittig op smaak brengen met zout en peper.
- Grill voorverwarmen.
- Petit pain schuin in 8 plakjes snijden.
- Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen.
- Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien.
- Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.
Tips
Variatietip:
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook