Biersoep met gekarameliseerde ui

AllerHande januari 2003
Recept categorie(ën) Soep, Voorgerechten
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Uien pellen en snipperen.
  • In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten.
  • Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen.
  • Tijm, vleesfond en bier toevoegen.
  • Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Grill voorverwarmen.
  • Petit pain schuin in 8 plakjes snijden.
  • Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen.
  • Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien.
  • Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.

Tips

Variatietip:
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept