Biersoep Roularius

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 200 gram gerookt spek
  • 20 kleine ui
  • 250 gram verse kampernoelies
  • 2 prei
  • 2 selders
  • 2 wortels
  • 2 aardappels
  • 2 flesjes Rodenbach
  • 1 liter vleesbouillon
  • peper zout
  • peterselie

kruidentuiltje

  • laurierblad twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden

Instructies

  • Smelt de boter en voeg er het in kleine blokjes of schijfjes gesneden borstspek
  • aan toe.
  • Neem ze er, als ze een mooie kleur hebben, met een schuimspaan uit en leg ze
  • op een bord.
  • Behandel de kleine verse uitjes dan op dezelfde wijze.
  • Laat dan, steeds in dezelfde kookpot, de kampernoelies bruinen.
  • Voeg deze ook bij het spek en de uitjes en leg nu in dit gekruid heet vet
  • de overige in stukken gesneden groenten, alsook het kruidentuiltje.
  • Overgiet direct alles met 1 liter vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach
  • en dek de kookpot af, terwijl alles zachtjes verder kookt.
  • Neem de soep na 30 minuten van het vuur en haal het kruidentuiltje eruit.
  • Maak de rest met de mixer fijn.
  • Voeg er daarna er het spek, de ajuintjes en de kampernoelies weer bij en breng
  • op smaak met peper en zout.
  • Als de soep te dik uitvalt, kunt u er nog water aan toevoegen.
  • Laat opnieuw even opkoken.
  • Bestrooi met de gehakte peterselie en bieslook en dien de soep warm op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België